Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Μιχάλης Καλόπουλος



Ο συγγραφέας και ερευνητής Μιχάλης Καλόπουλος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έζησε για χρόνια στη Γερμανία όπου σπούδασε σε θετική κατεύθυνση και εργάστηκε ως υπεύθυνος σε μεγάλη εταιρεία σε θέση αναλυτή και με αντικείμενο την ανεύρεση λογικών σφαλμάτων σε μεγάλους όγκους δεδομένων. Από το 1981 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Από πολύ νωρίς τον απασχόλησε το πρόβλημα της ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία. Μελέτησε για 15 έτη τα βιβλικά κείμενα, Μυθολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστορικών, καθώς και της American Historical Association της Washincton DC. Ειναι δε ιδρυτής, πρόεδρος και εκπρόσωπος του συνδέσμου σκεπτικιστών Ελλάδος.

Έγραψε πέντε βιβλία, Το Μεγάλο Ψέμα ( Α' Εκδοση Θεσσαλονίκη 1995- Α' Αγγλική Έκδοση Pennsylvania 2003 ), Ο Ένοπλος Δόλος ( Α' Έκδοση Θεσσαλονίκη 1998) , Αβραάμ ο Μάγος (Α' Έκδοση Θεσσαλονίκη 2000) και Θαύμα η Απάτη το "Αγιο Φώς" της Ιερουσαλήμ ( Θεσσαλονίκη 2003) Και, Το Θέατρο της Σωτηρίας (Α' Έκδοση Θεσσαλονίκη 2005) Συμμετέχει επίσης στο συλλογικό βιβλίο: Αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας (Εκδόσεις Αρχέτυπο Θεσσαλονίκη 2002).

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έγραψε ενα πλήθος άρθρων και ιστορικών δοκιμίων, κοινωνικού, πολιτισμικού και απομυθοποιητικού ενδιαφέροντος, σε σημαντικά περιοδικά, Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Γερμανίας, Καναδά και Αυστραλίας.

Είναι συχνός ομιλητής, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και σε θέματα κριτικής της θρησκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: