Κυριακή 12 Αυγούστου 2007

Μεταλλείο Σκουριώτισσας - Η Εκκλησία κλέβει τα μεροκάματα των εργαζόμένων

Έξω από την αρχιεπισκοπή θα διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Μεταλλείο χαλκού της Σκουριώτισσας. Η εταιρία Hellenic Copper Mines θυγατρική της ΕΜΕ η οποία ανήκει στην Εκκλησία χρωστάει στους εργαζόμενους πάνω από μισό εκατομμύριο λίρες.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και απελπισμένοι. Έτσι από την Δευτέρα 7 Μάρτη αποφάσισαν να κατεβαίνουν σε απεργία για να διεκδικήσουν τους μισθούς και άλλα ωφελήματα όπως οι εισφορές της εταιρίας στο ταμείο προνοίας.

Η Εκκλησία της Κύπρου κλέβει τον κόπο των εργαζομένων αφού η εταιρία της αρνείται να τους πληρώσει δήθεν γιατί έχει οικονομικά προβλήματα. Ποιός; Η Εκκλησία της Κύπρου, ο μεγαλύτερος κεφαλαιοκράτης και κτηματίας. Όλα αυτά την ίδια ώρα που με αποφάσεις της "Ιεράς Συνόδου" εκατομμύρια λίρες έχουν χαριστεί σε διάφορους επώνυμους, την ώρα που αρχιερείς και οι συγγενείς τους βρέθηκαν με αμύθητη περιουσία την ώρα που τα σκάνδαλα συνεχίζουν να συγκλονίζουν τον κόσμο.

Οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας έχουν όλο το δίκαιο με το μέρος τους και πρέπει να βρουν την συμπαράσταση κάθε εργαζόμενου. Ένα μικρό μόνο μέρος, από τα κέρδη που εξάγγειλαν οι τράπεζες στις οποίες είναι μεγαλομέτοχος η Εκκλησία, θα κάλυπτε αμέσως τα χρωστούμενα στους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους και να ζητήσει να φορολογηθεί η Εκκλησία και να κρατικοποιηθεί η εκκλησιαστική γη και οι επιχειρήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: